În plină pandemie de coronavirus, multe dintre restaurantele din țară s-au orientat spre livrarea la domiciliu în perioada sărbătorilor. Iar, de Paște, poți primi meniurile speciale direct la ușă sau poți să iei la pas magazinele în Vinerea Mare! CANCAN.RO îți arată cât te costă o mâncare tradițională acasă.
Programul magazinelor a fost prelungit până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă atenție! Acest lucru este valabil doar în Vinerea Mare, pe 30 aprilie. (CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL STB ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE ȘI ÎN ZILELE DE PAȘTE)
În acest caz, gospodinele trebuie să dea goană prin magazine cu listele de cumpărături. Trebuie, însă, să respectăm, în continuare, toate măsurile impuse de autorități, pentru a fi în siguranță atât noi, cât și familiile noastre.
În acest an, cine își permite, în schimb, își poate satisface pofta de drob, friptură și cozonac printr-o comandă la domiciliu. Mai ales dacă gospodinele sunt în criză de timp pentru a prepara o masă impresionantă de Paște. Iată cât ar costa să comanzi mâncare tradițională acasă:
Tavă de drob de miel – între 75 și 90 de lei
Friptură de miel – între 70 și 130 de lei
Tavă cu ceafă de porc la grătar – între 70 și 75 de lei
Borș de miel – între 16 și 20 de lei
Oală cu sarmale – între 70 și 85 de lei
Salată de boeuf – între 52 și 75 de lei
Coaste de porc – între 50 și 65 de lei
Cârnați picanți – între 35 și 50 de lei
Coșul cu ouă vopsite – între 30 și 50 de lei
Cozonac – între 45 și 90 de lei
Pască – între 65 și 100 de lei
Potrivit unui sondaj realizat recent, un român din trei cumpără miei direct de la producători. Majoritatea, însă, preferă să achiziționeze carnea online. Vânzările online au crescut cu 36% față de anul trecut. (VEZI ȘI: CUM ARATĂ PAȘTELE, „ÎN CULISE”. AM PĂTRUNS ÎN „FABRICA” DE OUĂ)
Preţurile sunt însă mai mari. Un kilogram de carne pleacă de la 40 de lei şi poate ajunge la 100 de lei. De asemenea, în magazinele online cererea pentru carnea de capră a crescut cu 150% faţă de anul trecut. Românul mănâncă, în medie, anual, în jur de trei kilograme de carne de oaie sau de capră. De zece ori mai puţină decât carne de porc.